Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
14

 
Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης παρέστη το Σάββατο (16.5.09) στην εκδήλωση για τα δεκάχρονα της λειτουργίας στη Μυτιλήνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του στη γιορτή ο κ.Σηφουνάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων :
« Είμαι συγκινημένος που με καλέσατε σήμερα στα δεκάχρονα για δύο λόγους,
ο πρώτος: επειδή μια πρωτοβουλία μου τότε (ως Υφυπουργός Πολιτισμού) μπόρεσε και υλοποιήθηκε και έφερε χρήσιμο αποτέλεσμα για τον Νομό Λέσβου,
κι ο δεύτερος: γιατί αναλογίζομαι πόσο γρήγορα πέρασαν τόσα χρόνια για την ακρίβεια 14, αφότου υπογράφτηκε το διάταγμα ίδρυσης της Εφορείας, και, δεν προλάβαμε να κάνουμε κι άλλες χρήσιμες υποδομές, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Είθισται εμείς οι πολιτικοί, να περηφανευόμαστε για το έργο μας, που στο κάτω κάτω αποτελεί υποχρέωσή μας σ’ αυτούς που μας εξέλεξαν και σ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν το όποιο αξίωμα. Όμως τουλάχιστον όταν τα πεπραγμένα σου με τη πάροδο του χρόνου αναγνωρίζονται, γίνονται κτήμα των πολιτών και λειτουργούν προς όφελος τους, άσχετο αν σε θυμούνται ή όχι, αυτό σου δημιουργεί αισθήματα πληρότητας δικαίωσης της επιλογής σου και χαράς.
Δεν κρύβω λοιπόν τη χαρά μου απ τα δεκάχρονα της λειτουργίας της 14ης Εφορείας Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, αλλά της 8ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, που ιδρύθηκαν ταυτόχρονα με έδρα τη πόλη της Μυτιλήνης. Σήμερα που η εξυπηρέτηση των πολιτών του Αιγαίου απ’ τις Υπηρεσίες αυτές είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται να ξενιτεύεται ο κόσμος για την επίλυση των ζητημάτων του, αποδεικνύεται πόσο ανάγκη τις είχε πραγματικά  ο τόπος. Έτσι θα έπρεπε να είχε συμβεί και με το Εφετείο Αιγαίου (για να αναφερθώ και σε ένα μείζον και επίκαιρο θέμα) όπως και με άλλες θεσμικές υποδομές που η Πολιτεία υποσχέθηκε και οφείλει να πράξει για τους ακρίτες του Αιγαίου.»